Samme vej – blot hurtigere

Siden første blogindlæg 19.2.2020 blev skrevet, er der kommet yderligere gang i debatten om tech-giganternes indmarch i vores dagligliv. Det af Folketingets Etiske Råd har nu ønsket at se nærmere på de såkaldte robotters indtrængen i vores hverdag. Samtidig har har forskere sat spørgsmål ved robotternes menneskerettigheder. Se https://videnskab.dk/kultur-samfund/skal-robotter-have-menneskerettigheder?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=0fbfd97f80-EMAIL_CAMPAIGN_2020_02_27_10_27&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-0fbfd97f80-240158841&fbclid=IwAR2KKon9_DSB_0OYsoPye42CmqGL1zD6LKzrHPuBJVOLvOrGgQVX4kND8-U Her diskuteres der om man fremover skal give robotter menneskerettigheder, da de kommer til at have samme funktioner og mulige følelser som mennesker. Det er værd at lægge mærke til den hastighed dette sker med i debatten, og derfor overskriften “Hvor er verden på vej hen? – samme vej – blot hurtigere. Det kan også konstateres i artiklen fra Journalisten (Danske Journalistforbund) denne måned. Klik på linket og læs de skræmmende perspektiver om journalistikken fremover. https://journalisten.dk/debat-super-robotteren-kommer-og-de-vil-skabe-en-naesten-journalistfri-fremtid/?fbclid=IwAR1E1UxgpXp4ztbCi6htTLkKwXGlveQiOXHs7CGoxz1Xc5SgluI9fCAGwDc

Etisk Råd eller journalistforbundet? – Det drejer sig i langt højere grad om at vi hver især som individer skal tage ansvar for hvad vi køber, læser og ser – omvæltningen i “sindenes verden” går så stærkt at vi bliver overhalet inden om og ikke får de væsentlige og motivbaserede artikler der ellers har været til rådighed for vores beslutnings- og videngrundlag.

Journalist, forfatter, foredragsholder, medie- og kommunikationsrådgiver, radio- og TV-produktion. Master i Oplevelsesledelse, RUC. Virksomhed: Georg Julin Kommunikation.

Skriv et svar